Nieuws

1e SOFIE-lening uitgereikt

De eerste SOFIE-lening is uitgereikt aan de Stichting Handelscompagnie Sluisjesdijk voor de ontwikkeling van de voormalige RET-remise. Deze financiering maakt het mede mogelijk dat het historische pand een plek wordt waar werken en leren elkaar ontmoeten. Veldacademie is mede initiatiefnemer.

Uitreiking SOFIE lening

Om de ontwikkelingen in het stadshavensgebied te stimuleren, is in de zomer van 2013 SOFIE opgericht: het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie. SOFIE draagt bij aan de revitalisering van de Stadshavens door kansrijke projecten (mede) te financieren. De eerste SOFIE-lening is op 4 november 2014 door de Rotterdamse wethouder Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) uitgereikt aan de Stichting Handelscompagnie Sluisjesdijk voor de ontwikkeling van de voormalige RET-remise. De verwachting is dat diverse investeringstrajecten in het stadshavensgebied spoedig zullen volgen.

De renovatie van de voormalige RET-remise is aan diverse leer-werktrajecten en arbeidstoeleidingstrajecten gekoppeld. Veldacademie en Creatief Beheer zijn reeds in een deel van het pand gevestigd en participeren middels opleidingsprogramma’s in de ontwikkeling. Door middel van een arbeidstoeleidingstraject worden – langdurig – werklozen uit Rotterdam-Zuid (her)opgeleid met als uiteindelijke doel duurzame uitstroming naar reguliere banen. Momenteel zijn er al vier mensen uitgestroomd naar reguliere banen. 

Partner: Creatief Beheer 

Meer informatie:

Stichting Handelscompagnie Sluisjesdijk 

Energielab Sluisjesdijk