Nieuws

Wethouder opent expositie hoogbouw

Image Foto

Om meer inzicht te verkrijgen in de toegevoegde waarde van hoogbouw op de leefbaarheid en kwaliteit van de binnenstad, is het gedrag van huidige hoogbouwbewoners in kaart gebracht door de Veldacademie en de TU Delft. De beweegpatronen van bewoners van 11 woontorens zijn geregistreerd m.b.v. GPS-zenders, en vervolgens vergeleken met resultaten uit interviews en inventarisatiekaarten van de stad.

Wethouder Louwes heeft als bewoner van hoogbouw zelf meegedaan met dit onderzoek: “Dit onderzoek stelde mij als bewoner in staat mee te doen aan echt feitenonderzoek onder ervaringsdeskundigen. Het meedragen van het apparaatje en de bijbehorende rapportage maakten me zeer bewust van mijn beweegpatroon en gekozen vervoermiddelen.”

Als wethouder van onder andere hoger onderwijs en innovatie is Louwes blij met het innovatieve onderzoek en de samenwerking met masterstudenten Urbanism van de TU Delft: “Ik ben er ontzettend voor om studenten in te zetten voor praktijkopdrachten. Een onderzoek als dit is de manier om kennis op te doen, te delen en het belangrijkste: te gebruiken in de praktijk!”

Wethouder Louwes over de getoonde resultaten: “Uit gesprekken met de onderzoekers begrijp ik dat een van de uitkomsten is dat menig binnenstadsbewoner van hoogbouw zich aanmerkelijk meer te voet verplaatst dan gedacht en veel waarde hecht aan groen in de omgeving. Ik zal dit ook zeker mijn collega Alexandra van Huffelen meegeven, die zich hard maakt voor meer vergroening van de (binnen)stad.”

(BRON: www.rotterdam.nl/gpsonderzoekhoogbouwbewoners ; FOTO: Frank van der Hoeven)

 

25-06-2011 Hoogbouwbewoners willen meer buitenruimte by rtvrijnmond