Nieuws

Start Minor Sociale Duurzaamheid

De sociaal duurzame wijk – Wijkcollege Feijenoord

Begin september is er aan de Veldacademie een nieuwe Minor van start gegaan “De sociaal duurzame wijk”. Onder deze titel zijn studenten van de Erasmus Universiteit (faculteit Sociale Wetenschappen) en de TU Delft (faculteit Bouwkunde) aan de slag gegaan met een interdisciplinair onderzoek naar transitiestrategieën voor de wijk Feijenoord.

Op 10 september vond hiertoe de aftrap plaats in de vorm van een openbaar wijkcollege in de sporthal van de wijk. In informele sfeer kwamen hierbij verscheidene wijkbetrokkenen hun ervaringen delen met de studenten. Onder de sprekers waren o.a. medewerkers van de wijkaccommodatie ‘Thuis Op Straat’ en de woningcorporatie ‘Woonstad’, maar ook vertegenwoordigers van het zorgcentrum, een moskee en Creatief Beheer. Aansluitend was er ook gelegenheid voor het stellen van vragen en het aangaan van een dialoog over de diverse aspecten van de wijk.

De doelstelling van het wijkcollege is de studenten te inspireren en uit te dagen om de wijk met andere ogen te bekijken en zich in te leven in het perspectief van verschillende wijkbetrokkenen. Op basis van de verhalen over het dagelijks leven in Feijenoord formuleren studenten dan ook de opgaven voor wijkverbeteringen waaraan ze het komende half jaar werken. Aan het eind van het semester vindt er een openbare presentatie van alle resultaten plaats.