(af)studeren en stage lopen

Bij Veldacademie werk je aan actuele opdrachten uit de veelzijdige beroepspraktijk.
Je doet  intensieve onderzoekservaring op en verrijkt je kennis en vaardigheden.
De stad kan jouw frisse blik goed gebruiken! Bekijk hieronder je mogelijkheden en onze onderzoekswerkplekken en stages.

 

“Je moet nieuwsgierig zijn, echt in een maatschappelijk onderwerp willen duiken, de vraag achter de vraag zien. Als je een klik hebt met het thema en daar diep op in kunt gaan, dan ontdek je dingen.” 

Hedwig van der Linden, student Bouwkunde, studiejaar 2016 – 2017

 

Doe onderzoek in de praktijk

Zie Rotterdam als een gigantisch laboratorium. Kunnen we slimmer omgaan met leegstaande gebouwen in de stad? Helpen veilige wandelroutes door de wijk tegen eenzaamheid? Wordt het tijd om het buurthuis weer nieuw leven in te blazen en hoe ziet dat buurthuis er dan uit? 

 

 

 

 

Bekijk hier ons onderzoekswerkplekken en stages voor studenten.

Onderzoekswerkplaats

Je werkt met jouw expertise aan stedelijke vraagstukken. Je verdiept je in het onderwerp en de theorie. Daarna ga je de wijk in, spreek je met betrokken partijen en leer je kijken door de ogen van de gebruikers van de stad. Bewoners, ondernemers en bezoekers. Je zet daarbij innovatieve methodes in en leert om je onderzoeksresultaten te presenteren in tekst én in beeld.

Het grote voordeel van onderzoek bij Veldacademie: je weet voor wie je het doet. Je werkt in de wijk aan relevante vraagstukken in samenwerking met lokale partners. Je draait mee met het team, krijgt begeleiding in de praktijk en werkt samen met andere studenten.

Iets voor jou?

Vooral je motivatie telt. Je neemt zelf  initiatief, bent ondernemend en betrokken.

Je werkt graag samen met mensen uit de praktijk, binnen een hecht team van professionals. Je hebt een vakinhoudelijke interesse in sociale en ruimtelijke vraagstukken. Er werken bij ons onder andere studenten bouwkunde, sociologie, criminologie en gezondheidswetenschappen. We verwachten dat je een aantal dagen per week bij ons op kantoor zit. Daarnaast zijn er enkele formele voorwaarden. Je moet ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling. Ook heb je toestemming van je opleiding en een begeleider vanuit je studie nodig.
 

 

 

“Ik durf nu echt een gesprek aan te gaan met een deskundige op dit gebied. We hebben zo veel gelezen en geschreven hierover, we weten wat er aan de hand is en nodig is.”

Martijn Sterk, student Bouwkunde, studiejaar 2015 – 2016

Inschrijven

Belangstelling om je studie te koppelen aan een praktijkopgave in Rotterdam? Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking of je laten informeren door jouw opleiding voor de mogelijkheden binnen het reguliere curriculum.

Opgaven en trajecten

Een aantal opleidingen bieden opgaven en trajecten aan bij Veldacademie. Dit geldt onder andere voor de opleiding Bouwkunde van de TU Delft en de opleiding Sociologie van de Erasmus Universiteit. Vraag bij je universiteit om meer informatie of neem contact met ons op.

Je eigen idee

Ook als je bij een andere onderwijsinstelling studeert, kun je bij ons terecht. Je kunt dan zelf een idee formuleren om op af te studeren en je traject samen met ons vormgeven. De ervaring leert wel dat een zelf opgezet project meestal enige extra inspanning vereist. Neem contact met ons op en beschrijf waar jij onderzoek naar zou willen doen.

Vacatures

Je kunt je inschrijven voor een scriptiewerkplaats, afstudeerstudio of stageplaats. Kijk hier voor de vacatures.

Onderzoekswerkplaatsen en Stages

SCRIPTIEWERKPLAATS

Bij een scriptiewerkplaats werk je met een groep studenten aan één overkoepelend maatschappelijk vraagstuk. Je onderzoekt daarbij jouw eigen deelvraag.

De inschrijving voor de scriptiewerkplaats van het voorjaarssemester 2020 start binnenkort.

AFSTUDEERSTUDIO BOUWKUNDE

Hier volg je een gecombineerd traject van onderzoek en ontwerp. Je onderwerp en je begeleiders kies je zelf. 

De inschrijving voor de afstudeerstudio van september is inmiddels gesloten. In november kun je je intekenen voor de voorjaarsstudio 2020. 

Lees de voorwaarden en meld je aan voor een kennismakingsgesprek.

STAGEPLAATSEN

Bij een (afstudeer)stage werk je aan een specifieke opdracht van Veldacademie. Veldacademie is op zoek naar:

Je kunt ook altijd een open sollicitatie sturen.