Onderwijs bij Veldacademie

Praktijk
De Veldacademie is – zoals het woord al zegt – een academie in het veld. Je leert van het bestuderen van het dagelijks leven in Rotterdamse wijken. Dit doe je vanuit onze uitvalsbasis in de voormalige RET Remise aan de Waalhaven. Maar vooral door aanwezig te zijn in de wijken en je te verbinden met het lokale netwerk van bewoners, ondernemers, bezoekers en bestuurders. Met jouw frisse blik en expertise haal je kennis op en breng je kennis in. Door bij ons (af) te studeren, werk je mee aan de ontwikkeling van de stad.

Actueel
Je gaat aan de slag met actuele sociaal-ruimtelijke vraagstukken. Kan de inrichting van de openbare ruimte bijdragen aan ontmoeting, netwerkvorming en het vergroten van de veerkracht van een wijk? Hoe kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen en blijven deelnemen aan de samenleving? Kunnen we kinderen en jongeren stimuleren om te werken aan een gezonde leefstijl en welke rol speelt talentontwikkeling hierbij?

Diversiteit
Je kunt bij ons stage lopen, een onderwijsmodule volgen en afstuderen.  We geven les en begeleiding aan studenten van allerlei verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen. Van universiteit tot aan praktijkscholen en van ruimtelijke en sociaalwetenschappelijke studies tot aan medische en creatieve opleidingen. We vinden het namelijk belangrijk dat je samenwerkt met studenten met een andere studie-achtergrond. Zo kom je tot een integrale en multidisciplinaire benadering van de vraagstukken.

Vaste samenwerking hebben we met de TU Delft, Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam. Lees daarover eerst meer op de volgende pagina. Als je student bent aan een andere onderwijsinstelling kan je direct contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden.

ONZE STAGEPLEKKEN


Voor al onze stageplekken geldt: je bent minimaal vier maanden lang en vier dagen per week beschikbaar. Er zijn twee startmomenten, begin van het studiejaar in september en halverwege het studiejaar in januari/ februari 2021. Kijk hier wat wij bieden en wat we zoeken. 

Iets voor jou?
De afgelopen jaren hebben wij studenten van veel verschillende opleidingen en instituties gehad: de Hogeschool Rotterdam (Leisure & Event Management, Ruimtelijke Ordening & Planologie, Communicatie & Multimedia Design), TU Delft (Stedenbouw), Universiteit Utrecht (Sociologie en Humanistiek), Wageningen Universiteit (Nutrition & Health) en Erasmus Universiteit (Sociologie, Pedagogische Wetenschappen en Geschiedenis). Als je twijfelt kun je het beste met ons contact opnemen. 

Actueel aanbod
We zoeken vanaf september

  • Een stagiaire (wetenschap-)communicatie
  • Een onderzoek stagiaire voor ondersteuning van dataverzameling en analyse van het project ‘Monitor Veerkrachtig BoTu’. Lees hier verder voor deze stage.

Soliciteren 
Wil je solliciteren? Stuur je cv en motivatiebrief naar judith@veldacademie.nl