Nieuws

Interdisciplinair studententeam wint prijsvraag entree Sluisjesdijk

Een interdisciplinair studententeam heeft de prijsvraag gewonnen voor de herinrichting van de entree van de Sluisjesdijkpier. De jury spreekt van een “krachtig en eenvoudig plan wat bovendien zeer voorstelbaar en kansrijk is”.

Interdisciplinair studententeam wint prijsvraag entree Sluisjesdijk

De prijsvraag, georganiseerd door Veldacademie in opdracht van het Havenbedrijf, was gericht op studenten. De centrale opgave werd gevormd door de vraag betekenis te geven aan deze plek voor zowel bewoners uit de wijken als gebruikers van het havengebied. Tegelijkertijd was de vraag om een realistisch plan te maken, omdat het Havenbedrijf het gaat uitvoeren. In de vakjury waren het Havenbedrijf, Academie van Bouwkunst en TUDelft vertegenwoordigd.

Het winnende ontwerp onderscheidt zich door de aandacht voor de programmatische verbinding met de buitenruimte. Elementen zoals een tribune en een sokkel voor wisselende kunstprojecten dagen gebruikers uit om na oplevering actief bij te dragen aan inrichting en gebruik. Daarnaast onderscheidt het ontwerp zich door de gebalanceerde verhouding tussen verhard en onverhard oppervlak en een originele aanplanting. Zo wordt de gevraagde ‘blikvanger’ vertaald naar een markant geplaatste rode beuk.