Nieuws

Zuid Boulevard

Het eerste resultaat van het onderzoek uitgevoerd in de Veldacademie in het kader van Atelier Groenjaar betreft een plan voor het Zuiderpark in Rotterdam.

Zuid Boulevard Impressie

"Ons voorstel bestaat uit enkele veranderingen die zullen leiden tot de verbetering van de relatie tussen het Zuiderpark en het stedelijk weefsel. Om de toegankelijkheid en de leesbaarheid te verbeteren is de Oldegaarde-Groene Hilledijk-Beijerlandselaan getransformeerd in Het Zuid Boulevard. Het Zuid Boulevard is verbonden met de waterfront ontwikkeling (West) en het stadscentrum (Noord) via de Laan op Zuid. De sportvelden langs de zuidelijke grens van het park vormen op dit moment een barrière en kunnen verplaatst worden naar omliggende gebieden. Door de verplaatsing van de sportvelden en het hervormen van een bestaande weg zullen sommige gebieden beschikbaar worden voor woningen van hoge kwaliteit en andere functies."

Zuiderpark groep; Zuidboulevard:
Michelle Sleebos
Ruben Wennekers 

Presentaties