Nieuws

Tweede prijs voor ‘Schuilplaatsen voor Oud Charlois’

In collectief opdrachtgeverschap van Deelgemeente Charlois en de woningcorporaties Vestia en Woonstad is door twee groepen studenten, en onder leiding van Young Professionals, een aantal ontwerpvoorstellen gemaakt voor de openbare ruimte in Oud Charlois. Dit in het kader van de jaarlijkse Ontwerpsessies Openbare Ruimte (OOR), georganiseerd door Stadswerk.

De ontwerpen ontstonden tijdens een intensieve 3-daagse workshop. Er werd in kleine teams van maximaal 5 personen gewerkt. Het team, onder leiding van Harmen Knoop, haalde in de landelijke competitie de tweede prijs. Het team bestond verder uit Marlou de Jong, Pieter van der Kooij, Gijs Sanders en Sander Smoes.

Vanuit de opdrachtgevers waren Irma Bijl, Sanna Schuiling en Jikke Vergragt vertegenwoordigd. Veldacademie faciliteerde de workshop.

voorstel

In het voorstel was het autoluw maken van de wegen rondom de kerk van Oud Charlois, en deze inrichten met hagen en banken goed door de jury ontvangen om de openbare ruimte een nieuw leven te bieden. Hierdoor ontstaan er hybride ruimtes die een scheiding vormen tussen de stoep en de straat. De plekken die ontstaan vormen een nieuw deel van de openbare ruimte en worden gebruikt door bewoners en passanten. De jury noemde dat de groep een sterke analyse had gemaakt en daardoor kwam de groep met structurele oplossingen. (Tekst: Sander Smoes)

Schuilplaatsen in Oud-Charlois