Onderzoek en advies

Als ontwerpers en onderzoekers kijken we vanuit diverse achtergronden naar de stad. Door ontwerpend te onderzoeken (research by design), testen we direct in de praktijk wat werkt. Dat zorgt voor volledige uitkomsten en soms ook voor onverwachte oplossingen.

Methoden

In de loop der jaren hebben we een breed scala aan onderzoeksmethodieken ontwikkeld. Omdat we stedelijke ontwikkelingen altijd in samenhang bestuderen, gebruiken we zowel ruimtelijke als sociaalwetenschappelijke onderzoeksmethoden. In elk project passen we een combinatie van technieken toe. Benieuwd hoe we werken? Lees meer over onze onderzoeksaanpak.

Procesbegeleiding  

Verbinden is onze kracht. We verbinden publieke met private partijen, koppelen studenten aan ervaren professionals, en zetten bewoners in als meedenkers. Zo zorgen we voor onverwachte ontmoetingen en breed gedragen oplossingen. Deze processen zijn minstens zo waardevol als de uitkomsten.

Continuiteit door samenwerking met onderwijs

We werken veel samen met studenten en docenten van verschillende opleidingen. Hierdoor zijn we flexibel, bieden we continuïteit en een brede expertise. De nieuwsgierigheid en onbevangenheid van studenten zorgt voor een frisse blik. Onze ervaren onderzoekers en ontwerpers zorgen voor begeleiding en een professioneel resultaat. 

Training en workshops

Werkt je organisatie steeds meer lokaal en gebiedsgericht? Dan merk je dat je te maken krijgt met partners in de wijk die allemaal een andere ‘taal’ spreken. In onze trainingen en workshops leer je hoe kennis over de wijk op een toegankelijke wijze verzameld en gevisualiseerd kan worden voor een brede groep bewoners. Hierdoor verbetert de samenwerking en is het mogelijk om samen te werken aan een gedeelde visie. Professionals trainen hun ‘voelsprieten’ door zich in te leven in de vraag van verschillende groepen bewoners en leren denken in scenario’s.  

MAATWERK

Elke organisatie heeft andere doelen en opgaven, daarom zijn trainingen en workshops maatwerk. Wij denken graag mee hoe we een interne training of een opleidingstraject kunnen verbinden aan een concreet vraagstuk uit de dagelijkse praktijk. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Onderwijs

Veldacademie verbindt praktijkopgaven met regulier onderwijs. Dit doen we in samenwerking met diverse opleidingen. Van universiteit tot aan praktijkscholen en van ruimtelijke en sociaalwetenschappelijke studies tot aan medische opleidingen.

VOOR STUDENTEN

Ambitieuze studenten kunnen bij ons komen stage lopen of afstuderen. De onderwijsinstelling zorgt voor de vakinhoudelijke begeleiding, wij verzorgen de praktijklessen. Op onze studentenpagina vind je meer informatie over het aanbod voor studenten.