Nieuws

Historisch Museum Rotterdam op de Veldacademie

Sinds januari verkent een team van het Historisch Museum Rotterdam de stad vanuit de Veldacademie. Ze werken aan het project De Stad als Muze. Een stad is meer dan straten en gebouwen. Rotterdam is alle Rotterdammers samen.

Foto Jongeren

Het Historisch Museum Rotterdam is daarom op zoek naar bewoners die over het leven in Rotterdam willen vertellen. De verzamelde verhalen en voorwerpen vormen een hedendaagse geschiedenis van de stad. Om de verhalen van zoveel mogelijk verschillende Rotterdammers te horen gaat een urban curator de stad in. Het museum wordt zo onderdeel van diverse stedelijke netwerken, neemt deel aan het lokale leven en verzameld met de bewoners het hedendaags erfgoed.

Het museum begint het participerend onderzoek op wijkniveau, sluit aan bij een passend thema uit de buurt en betrekt individuele bewoners. Tussentijdse evenementen en presentaties tonen ter plekke de resultaten en dagen bezoekers uit hun eigen verhaal van Rotterdam te delen. In vier jaar tijd komen Rotterdam Zuid, Noord, Oost en West aan bod.

Voor de start van het project heeft het wijkteam van het Historisch Museum Rotterdam de Veldacademie als uitvalsbasis genomen.

Gerelateerde artikelen

Scholieren tekenen Mental Maps Oud Charlois

Weblog De Stad als Muze \ Historisch Museum