Nieuws

Feest op het Gouwplein

Een bank met 33 zitplaatsen, voor iedere zitplek die de deelgemeente vijf jaar geleden wegens overlast heeft weggehaald, staat op het Gouwplein. De bank van Bart Steenweg staat centraal in een nieuwe inrichting van bestrating en grondwerken, verlicht door de Living Lights van Ivo van de Baar. Na de zomer komen er nog speeltoestellen voor kleine kinderen en wordt de bestaande pergola uitgebreid door studenten van het LMC-pro Huismanstraat.

De viering markeert de afronding van een vier jaar durende proces van stapsgewijze planvorming en uitvoering. Dit werd gedragen door een groep actieve bewoners uit de buurt onder coördinatie van Veldacademie. Door de transformatie die het plein heeft ondergaan is het niet meer voor te stellen hoe het er vier jaar geleden uitzag en gebruikt werd, dat er koelkasten en meubilair werd gestort en dat daklozen woonden op de plek waar nu kinderen spelen.

Bewoners, maar ook medewerkers van gemeentelijke diensten en dagelijks bestuurders Ed Goverde en Alaattin Erdal zijn met z’n allen op de bank gaan zitten om te kijken of er ook daadwerkelijk 33 man op past. Het past en wel zo dat het zeker mensen dichter bij elkaar brengt. Daar ging het ten slotte ook om: Gouwplein als een vertrouwde ontmoetingsplek in de wijk.