Nieuws

Strategieën voor wijkverbetering

Ter afsluiting van het project "Ontwerpstrategieën voor Probleemwijken" vond er op 16 oktober j.l. een openbare presentatie van de plannen plaats in de wijk. De input voor de plannen werd onder andere geleverd door verhalen en ervaringen van mensen uit de wijk zelf. Tijdens het Confrontatiecollege kregen de onderzoekers de gelegenheid uitgebreid kennis te nemen van het dagelijks leven in Oud Charlois, de kansen en de problemen. Op basis van deze informatie en een aanvullende analyse heeft iedere onderzoeker een specifiek thema gekozen.

ConfrontatieCollege

Er werden onder andere strategieën gepresenteerd voor de huisvesting van tijdelijke arbeidskrachten, een ontmoetingsplek voor jongeren in de wijk, en verbetering van de sociale controle. De presentaties zijn middels onderstaande links te bekijken. De uitgebreide rapportages zijn bij de Veldacademie opvraagbaar.

De presentaties werden onder andere bijgewoond door Aad Klos (Gemeentewerken), Irene van Renselaar (Historisch Museum Rotterdam), Steef Voorden (bewoner), Ed Goverde (dagelijks bestuur Deelgemeente Oud Charlois), Irma Bijl (Gebiedsmanager Oud Charlois).

De rapporten en presentaties