Nieuws

Wethouder buitenruimte bezoekt werkgroep Gouwplein

 

Op dinsdag 1 februari organiseerden de bewoners en de veldacademie een bezoek van de wethouder buitenruimte en duurzaamheid, Alexandra van Huffelen, aan de werkgroep Gouwplein. Centraal in het bezoek stond de nieuwe manier om bijzondere plekken in de wijk aan te pakken door duurzame relaties op te bouwen in beheer en onderhoud van de buitenruimte.

Image

Na aanleiding van de vraag “waar vind ik vertrouwde ontmoetingsplekken en hoe kan ik deze ondersteunen?” bracht Wethouder binnenstad, buitenruimte en duurzaamheid Alexandra van Huffelen een bezoek aan het Gouwplein. Ter gelegenheid waren er naast bewoners en organisaties uit de wijk ook de voorzitter van het dagelijks bestuur Ed Goverde en portefeuillehouder Theo Coşkun.
Het bezoek van Huffelen bood de kans om in gesprek met de betrokken bewoners en organisaties het belang van het Gouwplein en de samenwerking te ervaren. Het Gouwplein is nog geen vertrouwde ontmoetingsplek voor de hele buurt, maar de eerste stap is gezet: de realisatie van de speeltuin is momenteel in uitvoering.

De wethouder en dagelijks bestuurders waren erg enthousiast en de werkgroep Gouwplein kan dan ook rekenen op hun steun. De bestuurders waren het er namelijk meteen over eens dat het samenscholingsverbod zo snel mogelijk moet verdwijnen en vervangen kan worden door het officiële Gouwplein straatnaambord. Wethouder van Huffelen is bij deze uitgenodigd ceremonieel het bord te onthullen bij de opening van de nieuwe speeltuin eind juni.

Voor meer informatie:
Contactpersoon : Jurrian Arnold
e-mail: jurrian@veldacademie.nl
tel: 0653618507