Nieuws

Rotterdamse torenbewoners met GPS gevolgd

Hoe maken bewoners van de Rotterdamse binnenstad gebruik van de ruimte? Met het oog op de verdere ontwikkeling van de stad is het een interessante vraag. De Veldacademie onderzoekt hoe bewoners van diverse woontorens zich door de stad bewegen door ze GPS-ontvangers mee te geven.

Respondent, Lasse Gerrits, liep zeven dagen lang met het GPS-apparaat in zijn jaszak rond. Via de satellietverbinding werden zo continu al zijn gangen geregistreerd.

De Veldacademie is een samenwerking tussen de TU Delft en de gemeente Rotterdam. "Ik vermoed dat er een heel gemengd beeld uit zal komen, dat er heel veel verschillende typen mensen wonen in torens. Van gepensioneerden tot jonge mensen die het fijn vinden om direct overal naartoe te kunnen", zegt Gerrits.

Aan het onderzoek doen bewoners van veertien Rotterdamse woontorens mee, waaronder de Schoener, de Clipper, de Weenatoren en De Witte Keizer. De gecombineerde gegevens kunnen de gemeente een schat aan informatie opleveren over het gedrag van bewoners. In combinatie met vragenlijsten moet het onderzoek onder meer duidelijker maken waar de binnenstadbewoners behoefte aan hebben.

Alle gegevens worden geanonimiseerd. (Tekst: RTV Rijmond)

 

Rotterdamse torenbewoners met GPS gevolgd by rtvrijnmond