Nieuws

Bouwkunde treft Sociale Wetenschappen

De faculteit sociale wetenschappen van de Erasmus Universiteit en de faculteit bouwkunde van de TU-Delft verkennen momenteel de mogelijkheid voor het opzetten van een gezamenlijk onderwijstraject aan de Veldacademie. Het gaat vooralsnog om de ontwikkeling van een minor met de titel ‘’sociale duurzaamheid’’.

workshop

In deze minor staat de sociaal-fysieke invalshoek en de relatie tussen maatschappij en ruimte binnen de context van een wijk centraal; zij wordt op een onderzoekende en ontwerpende wijze van werken benaderd. Leefbaarheid en duurzaamheid zijn hierbij kernbegrippen waar de ontwerpende onderzoeker / onderzoekend ontwerper mee aan de slag moet. In het ontwerp- en onderzoeksatelier wordt gewerkt aan een (ruimtelijke) strategie voor een probleemwijk uit de praktijk. Er wordt intensief samengewerkt tussen studenten sociale wetenschappen en bouwkundestudenten.

Mocht je interesse hebben in deze minor laat het ons dan even weten via minor@veldacademie.nl.

 

erasmus

 

 

 

tu delft