Meeloopstage communicatie

Kan je pakkende teksten schrijven, kan je overweg met een camera en heb je affiniteit met de sociale en stedelijke ontwikkeling van Rotterdam? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) met sterke communicatieve vaardigheden en een vlotte pen. Je werkt tijdens je stage mee aan inhoudelijke content voor onze website, nieuwsbrieven en berichten op social media. Daarnaast mag je onze onderzoekers ook af en toe ondersteunen in lopende projecten, bij workshops die we geven en mee het veld in gaan.

Binnen deze meeloopstage is veel ruimte voor eigen initiatief, bijvoorbeeld het schrijven van thematische blogs, korte artikelen voor relevante kennis- of journalistieke platforms of het maken van korte films en podcasts.

Deze stage is geschikt voor HBO communicatie studenten of voor HBO / WO studenten met journalistieke ambities in hun vakgebied, zoals bijvoorbeeld wetenschapscommunicatie of cultuurwetenschappen.  We zoeken bij voorkeur een derdejaarsstudent HBO of masterstudent WO met enige ervaring.

Heb jij affiniteit met wijkontwikkeling en/of de stad Rotterdam en lijkt het je leuk om ons team te versterken en te ondersteunen in communicatie en kennisdeling? Stuur je cv en motivatiebrief naar:  judith@veldacademie.nl

 

WELKE COMPETENTIES ZOEKEN WIJ?

 • Goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden
 • Je bent creatief (met tekst en beeld), communicatief en nieuwsgierig;
 • Je bezit een vlotte schrijfstijl;
 • Je werkt zelfstandig en bent ondernemend;
 • Hands-on mentaliteit en flexibel;
 • Je hebt affiniteit met wijkontwikkeling en/of de stad Rotterdam;
 • Minimaal HBO denk- en werkniveau.


WAT BIEDEN WE ONZE STAGIAIRS?

 • Een leerzame en gezellige stageplek in Rotterdam Charlois;
 • Leuke en gevarieerde collega’s;
 • Veel verantwoordelijkheid, je wordt al snel behandeld als een volwaardig werknemer;
 • Ervaring opdoen met werken in een gevarieerd team en binnen de gemeente Rotterdam;
 • De ruimte om eigen initiatief in te brengen en om jezelf te ontwikkelen;
 • Contact met professionals en opdrachtgevers in de praktijk;
 • Een goede stagevergoeding en reiskostenvergoeding.


Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding volgens de richtlijnen van de gemeente Rotterdam. Voor onze stageplekken geldt: je bent minimaal vier maanden lang en vier dagen per week beschikbaar. De startdatum is bij voorkeur aan het begin van het studiejaar in september of halverwege het studiejaar in januari/ februari.TESTIMONIALS
“Ik vond het vooral een enorm leuke werkomgeving, waar je als stagiair snel in opgenomen wordt. De sfeer is er heel ontspannen en informeel, maar er wordt ook hard gewerkt. Het is ook enorm leerzaam dat er op de Veldacademie aan veel verschillende maatschappelijke projecten wordt gewerkt. Daarnaast was het enorm nuttig en leuk dat de groep stagiairs actief werd betrokken bij bijvoorbeeld het Stadmakerscongres.”
– Sophie

 

“Veldacademie is een goede plek om te leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Zo is er te zien hoe diverse disciplines van verschillende opleidingen bij elkaar komen en hoe dat in de praktijk elkaar kan helpen. Ik heb verschillende opdrachten gedaan en een aantal evenementen georganiseerd. Zo heb ik samen met een andere stagiair het kennismakingsevenement, het kerstevenement en een seminar georganiseerd. Naast deze grote opdrachten heb ik ook kleine opdrachten gedaan om de vaste medewerkers te ondersteunen.”
– Anne

 

“Ik heb voor de Veldacademie gekozen omdat het een brug slaat tussen theorie en praktijk op het gebied van stadsontwikkeling. Universiteit is vooral theoretische scholing, juist lessen uit de praktijk zijn belangrijk om deze theorieën te testen. Ik heb bij de Veldacademie gewerkt als communicatie-assistent en meegewerkt aan online en off-line communicatie voor diverse projecten. Daarnaast heb ik een onderzoek uitgevoerd naar beeldvorming over de Veldacademie, bij opdrachtgevers, medewerkers en studenten.”
– Nicole